Actueel

 

EIKENPROCESSIERUPS   (mei 2020)

Inmiddels is het eerste nest van de eikenprocessierups gesignaleerd. Te verwachten is dat er meer nesten komen. De piek wordt in juni verwacht, zo ook eventuele klachten (door de brandharen van de rups). Tijdens de ALV van 2019 is besloten dat we, indien nodig, de rups tijdig laten bestrijden, eerder dan voorheen. Op dit moment is het nog te vroeg om een bedrijf te laten komen. Als er meer nesten zijn, zal het bestuur dit regelen. We vragen iedereen om alert te zijn. Als u een nest ziet, meld dit bij Joop Jurgens: techniek@dehoogekamprecreatiewoningen.nl of 06-17060131. Markeer de betreffende boom. U kunt daarvoor bij Joop rood-wit lint ophalen: huisje 13. Joop laat het bedrijf komen zodra er ‘voldoende’ nesten zijn. Gelukkig zien we dat er in de diverse nestkastjes die we in de buurt van ‘verdachte’ bomen hebben opgehangen koolmezen zitten die ons gaan helpen bij het bestrijden van de rups. Zie ook: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/27/koolmees-helpt-de-rupsen-vangen-maar-op-zijn-voorwaarden-a3997981

 

PLASTICAFVAL (mei 2020)

Inzameling (oranje containers) uitgesteld door ROVA, vanwege Corona, van dinsdag 12 mei tot vrijdag 15 mei.

 

PAPIER   (april 2020)

De aangekondigde inzameling van oud papier op De Hoogekamp door Plaatselijk Belang Eikelhof gaat i.v.m. Corona niet door.

 

HUDM (Handen uit de mouwen): za 11 april 2020 afgelast   (april 2020)

Het zal niemand verbazen dat het bestuur heeft besloten HUDM af te gelasten i.v.m. Corona. De Brinker Tuinen heeft op verzoek van het bestuur al enkele klussen gedaan, die we anders samen zouden doen. Maar er blijven nog enkele karweitjes over, waarvan het fijn is als die vóór de zomer klaar zijn. Dit kan natuurlijk, voor wie zin heeft, op individuele basis. Het mag door één persoon (max. 2 personen uit één huisje) worden gedaan. Joop Jurgens heeft een wensenlijstje opgesteld (zie hieronder). We vragen een ieder die zich geroepen voelt iets op te pakken dit te melden bij de webmaster (Wim Moll, webmaster@dehoogekamprecreatiewoningen.nl). Hij houdt dan hieronder bij wie wat doet en wanneer. Grote klussen kunnen verdeeld worden.

  • 1ste klus: Weg aan westzijde park her en der aanvullen met grit (kan verdeeld worden, drie personen). Wie en wanneer: Wim & Sandra en Ruud & Carla, april/mei 
  • 2de klus: Groen uitgeslagen lantaarnpalen schoonmaken (kan verdeeld worden tussen oost, midden en west, drie personen). Wie en wanneer: ???
  • 3de klus: Posthuisje van spinrag ontdoen en aanvegen. Wie en wanneer: Ruud & Carla, april
  • 4de klus: Buitenlangs rondom zwerfvuil verzamelen en andere onooglijke zaken wegruimen. Wie en wanneer: Sara en Joek, april
  • 5de klus: Bij huisje 75 op mandelige grond bramenstruiken verwijderen  Wie en wanneer: Bert & Ria en Alice, april  Uit de aanpalende greppel afval verwijderen. Wie en wanneer: ???
  • 6de klus: Bij westelijke driesprong snoeiwerk verrichten aan buitenrand tegenover huisje 49. Wie en wanneer:
  • 7de klus: Bij parkeerplaats tussen huisjes 71 en 73 snoeien en opschonen. Wie en wanneer: Bert & Ria en Alice, april

En … we staan altijd “in” voor aanvullende ideeën over ons onderhoud. Kijk dus voor actuele informatie op de website en neem contact op met de webmaster. Bedankt. (april 2020)

 

RESTAFVAL   (maart 2020)

De eigenaars van de huisjes hebben van ROVA een instructie plus pasje met code ontvangen. Daarmee kunnen ze restafval (geen papier, glas, plastic of compost, etc) in de grote ondergrondse container aan de Boxbergerweg deponeren. Het afval wordt niet meer opgehaald (behalve plastic). De containers voor het restafval zijn/worden door ROVA ingenomen.

 

LEDENVERGADERING en HUDM: za 7 november 2020