Actueel

 

HUDM (Handen uit de mouwen): za 11 april 2020 afgelast.

Het zal niemand verbazen dat het bestuur heeft besloten HUDM af te gelasten i.v.m. Corona. De Brinker Tuinen heeft op verzoek van het bestuur al enkele klussen gedaan, die we anders samen zouden doen. Maar er blijven nog enkele karweitjes over, waarvan het fijn is als die vóór de zomer klaar zijn. Dit kan natuurlijk, voor wie zin heeft, op individuele basis. Het mag door één persoon (max. 2 personen uit één huisje) worden gedaan. Joop Jurgens heeft een wensenlijstje opgesteld (zie hieronder). We vragen een ieder die zich geroepen voelt iets op te pakken dit te melden bij de webmaster (Wim Moll, webmaster@dehoogekamprecreatiewoningen.nl). Hij houdt dan op de website bij wie wat doet en wanneer. Grote klussen kunnen verdeeld worden.

  • 1ste klus: Weg aan westzijde her en der aanvullen met grit (kan verdeeld worden, drie personen). Wie en wanneer: Wim Moll & Sandra van der Sluis en Ruud & Carla Soeteman, april
  • 2de klus: Groen uitgeslagen lantaarnpalen schoonmaken (kan verdeeld worden tussen oost, midden en west, drie personen). Wie en wanneer:
  • 3de klus: Posthuisje van spinrag ontdoen en aanvegen. Wie en wanneer: Ruud & Carla Soeteman, april
  • 4de klus: Buitenlangs rondom zwerfvuil verzamelen en andere onooglijke zaken wegruimen. Wie en wanneer:
  • 5de klus: Bij huisje 75 op mandelige grond bramenstruiken verwijderen en uit de aanpalende greppel afval verwijderen. Wie en wanneer:
  • 6de klus: Bij westelijke driesprong snoeiwerk verrichten aan buitenrand tegenover huisje 49. Wie en wanneer:
  • 7de klus: Bij parkeerplaats tussen huisjes 71 en 73 snoeien en opschonen. Wie en wanneer:

En … we staan altijd “in” voor aanvullende ideeën over ons onderhoud. Kijk dus voor actuele informatie op de website en neem contact op met de webmaster. Bedankt.

 

Eikenprocessierups 

De rups is vorig jaar bestreden m.b.v. een professioneel bedrijf. Dit jaar proberen we de rups langs natuurlijke weg te bestrijden: met koolmeesjes. Die vogeltjes zijn dol op eikenprocessierupsen. Er zijn onlangs op ons terrein tien mezenkastjes opgehangen in (de buurt van) de ‘verdachte’ bomen. (januari 2020)

 

Ledenvergadering en HUDM: za 7 november 2020